Veileder Avin har en bachelor i pedagogikk fra Universitet i Oslo. Dette semesteret er hun utvekslingsstudent ved Katholieke Universiteit Leuven i Belgia. Få et innblikk i hvordan det er å være utvekslingsstudent i et ukjent land.

Jeg leier et rom av en hyggelig belgisk familie. Etter å ha avtalt noen visninger, endte jeg opp med å på mitt nåværende bosted. Her ble jeg tatt imot av denne hyggelige familien og det føles som et godt sted å starte. Det tok ikke langt tid før jeg bestemte meg for å bli en del av denne familien til daglig. Jeg spiser sammen med de og tilbringer mye tid sammen med de ellers, men passer på sånn at jeg fortsatt et privatliv og ikke er bundet til noe. Det er mange fordeler ved å bo i en familie. For eksempel føler man seg ikke så ensom og alene når alle andre er opptatt med et eller annet, man har alltid god og varm middag istedenfor knekkebrød, også kan man være så heldig at man har vaskemaskin ved rommet, så slipper man lange køer og dyre vasketimer. Men mest av alt fordi man får sjansen til å bli kjent med samfunnets kultur innenfra. Så jeg er veldig glad for å ha tatt dette valget. Jeg føler meg som en del av familien og blir trist og lei meg når jeg tenker på at jeg forlater dem om ikke så lenge.

Det ble arrangert flere sosiale arrangementer for å inkludere og gjøre studentene bedre kjent i deres nye bosted i de første ukene. Alt fra guidede turer til karoke-kvelder, og diverse andre arrangementer. Her måtte man være flink og ikke holde seg tilbake. For det er her man har sjansen til å finne seg venner og bli kjent med andre mennesker. Jeg har møtt fantastiske studenter fra hele verden rund og er sikker på at noen av de kommer til å være en del av mitt liv lenge. Kanskje for alltid.

En kort beskrivelse av Leuven, mitt nye bosted:
Leuven er en gammel by, med røtter helt tilbake i år 891. Det er en liten by med ca 90 000 innbyggere. Leuven blir kalt for en «Student by», for over 30 000 av innbyggerne er studenter. Her finnes det studenter fra nesten hele verden, og jeg er glad for å være en av de. Det er ca 154 forskjellige nasjonaliteter i den ellers så lille byen! Universitetets opphav går tilbake til 1425 og universitetsbygningene er fordelt over hele byen. Noe av det unike med akkurat dette universitetet er alle de eldre bygninger med mye historisk bakgrunn.

Avin