De nye søkerutinene som Samordnet opptak innførte i år rotet til søkeprosessen for mange. I det minste mange nok til at de utsatte søkefristen for noen fra 15. april til 22. april.

I år må man for første gang ha MinID for å søke opptak til høyere utdanning i Norge. Dette er det ikke alle som ønsket å søke som fikk med seg i tide. Dermed er det en del som søkte om MinID-kodekort i seneste laget. Samordna opptak har som en ekstraservice for de som har søkt om MinID før søkefristen gikk ut i går torsdag 15. april, men som ikke fikk MinID-kodene før søkefristen, utvidet søkefristen til 22. april.

Merk deg at dette gjelder kun de som har søkt om, men ikke fått MinID koder før 15. april.

Hva er MinID?

MinIDs hjemmesider kan man lese at MinID er «din private innlogging til offentlige tjenester. Ved bruk av pinkoder og selvvalgt passord er dette en tjeneste som identifiserer deg». Kort forklart må man bestille et kodekort som man får i posten. Hver kode på kortet er nummerert og man får beskjed om hvilken kode man skal bruker. På mitt MinID kodekort er det 20 koder. Jeg regner med at dette gjelder alle andre og.

For alle dere som enda venter på MinID-kortet eller som fikk det i dag. Lykke til med søkingen:-)