Da andre gutter drømte å bli den neste Tiger Woods eller Ole Gunnar Solskjær, drømte Henrik om å starte sin egen bedrift og å bli sin egen sjef. Hans store forbilde er faren hans, som jobber som sjef.

Som tiåring ble Henrik med faren sin på jobb og satt i møter sammen med han. Så det var ikke ingen tvil i Henrik når han bestemte seg for å studere internasjonal business etter videregående.

«Jeg er oppvokst i en familie som driver med salg og næring. Vi har aldri vært en idrettsfamilie, så det var naturlig at jeg ble interessert i økonomi. Og nå har jeg entrepenørskap, som jeg syns det er veldig gøy, og har lyst til å fortsette med det videre.»

Overgangen fra videregående til høyere utdanning er både spennende og litt skummelt. Det er også en overgang til voksenlivet.

«Det blir mer virkelig. Du må begynne å skaffe deg jobb og tjene penger. Videregående er det mye som kan tas på sparket, som for eksempel å kunne gå ut på lørdag og søndag, samme hva som skjer på mandag.»

Men han gleder seg til å gjøre noe annet enn «vanlig skole».Det Henrik gleder seg mest til er å kunne fordype seg i det han interesserer seg i. På videregående har man programfag, men det er for lite, syns han. Som student kan man velge de emnene som man har lyst på og velge bort de som man ikke er interessert i. Men studentlivet er ikke bare fag. En han kjenner, som går på universitetet han skal studere på, syns det er fantastisk å være student. Man blir lett kjent med mange nye mennesker fra over hele verden.

Henrik ser frem til å bli ferdig med studiene og kunne begynne å jobbe. Han håper at om ti år så driver han sin egen datateknologibedrift. Drømmen er å bygge noe som kan bli den neste store innenfor IT-markedet.

«Planen er å drive eget selskap innen et eller annet med data. Jeg har lyst til å lage noe stort, noe som for eksempel kan bli den neste Dell eller Apple! Å greie å bygge noe fra skratch og se det vokse seg stort er det største ønsket mitt.»