Denne uken har vi et bidrag fra tidligere pilot Anh, som gikk på Grefsen videregående skole. Hun har nå blitt fulltidsstudent ved det farmasøytiske institutt ved Universitetet i Oslo. Hun forteller hvordan det var å gå rett fra videregående skole til universitetet som mange skal gjøre til høsten etter sommerferien.

Min første dag på universitetet

Jeg husker den første dagen på universitetet som det var i går. Jeg var så spent men samtidig redd. Hvorfor? Det var jo en veldig stor overgang, fra videregående skole til universitetet. Jeg har hele tiden tenkt at nå er det på tide å bli voksen, men samtidig var jeg ikke helt klar og veldig usikker. Det å møte “ekte” studenter, modne folk, som studerer på egen hånd og at man som universitetsstudent har friheten til å studere og drive med nærmest hva som helst var en skummel tanke som jeg nesten ikke kom over.

Jeg husker at jeg prøvde å berolige meg selv ved å si til meg selv: “Jeg har vært med i MiFA og dette har gitt meg et ‘forsprang’ i forhold til andre”. Men da jeg var på første oppmøte på universitetet, viste det seg at det var mange andre som også var usikre, akkurat som meg. Jeg følte med en gang at jeg ble veldig godt tatt i mot av konsulenten på studiet jeg gikk på og at jeg var i trygge hender. Nå har jeg studert farmasi i nesten ett år og så langt har jeg klart meg bra. Jeg har bestått alle eksamener hittil og har fått mange gode venner, såkalte “friends for life”.

Ett lurt tips til nye studenter er å hilse og bli kjent med så mange som mulig de første dagene på universitetet. Å delta i faddergrupper, bli med på semesterstartfester og andre sosiale aktiviteter i begynnelsen gir dere en mulighet til å bli kjent med folk på tvers av årskullene, blant annet med de som går andre og tredjeåret. Bli kjent med så mange som mulig i starten, så blir det lettere å finne de vennene som du liker best.

Lykke til med studiene.
Anh Duong