Ane er ny i MiFA, og er veileder for MiFA-pilotene fra Lambertseter. Hun tar en master på Universitetet i Oslo, og her kan du lese litt mer om hva Ane studerer og hvilke tips hun har til fremtidige studenter. 

Hva studerer du, og hvorfor valgte du dette?

Jeg studerer master i Peace and Conflict Studies som ligger under statsvitenskaplig fakultet. Jeg valgte dette fordi jeg hadde tatt utviklingsstudier med vekt på sosiologi og kjønn og dermed passet denne masteren mine interesser perfekt. Peace and Conflict er en allsidig master hvor jeg kan i stor grad skrive og lese om det som jeg ønsker å fokusere på, som bistand, konflikt, flyktninger og kjønnsperspektiver.

Hva har du lyst til å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg er veldig glad i organisasjonslivet så jeg håper jeg får en jobb i en humanitær organisasjon, som for eksempel Røde Kors. Andre spennede jobber hadde vært i utenriksdepartementet eller i private bedrifter som har virksomhet ute. Det som er flott og litt skummelt med å ta en master i Peace and Conflict er at man har uendelig med muligheter når man er ferdig.

Du har jo flere jobber ved siden av masterstudiet – hvordan får du til å kombinere jobb og studier?

Jeg synes det alltid har vært en fordel å jobbe både frivillig og lønnet ved siden av studiene. Jeg har lært mye av det som jeg har tatt med meg inn i studiene mine. Det viktigste tipset er kanskje å få til en balanse mellom jobb og studier slik at man får tid til å være sosial også.

Har du noen tips til de som vil studere samfunnsfag på universitetet, men som ikke vet akkurat hvilken studieretning de skal velge?

Jeg synes det var kjempevanskelig å forstå forskjellen på studieprogrammene da jeg begynte. Jeg fikk snakket med noen som hadde studert samfunnsfag og da forstod jeg litt mer. Men hvis du er interessert i samfunnsfag og er veldig usikker på akkurat hvilken studieretning så hadde jeg bare begynt på det som interesserte meg mest, og så er det ofte lett å bytte innad etter et år. Det du har studert det året kan man ta med seg inn i neste studievalg så året blir ikke bortkastet.