«Kjempespennende!» Det var kommentaren fra MiFA-pilotene etter bedriftsbesøket hos Røde Kors’ hovedkvarter i Hausmannsgate i Oslo tirsdag 19. mars.

Da fikk ti videregåendeelever fra ulike Oslo-skoler høre mer om de forskjellige feltene Røde Kors arbeider med, hva slags utdanning de som jobber der har og hvordan man kan engasjere seg som frivillig i Røde Kors.

Først ble de tatt med på en vandring gjennom Røde Kors’ over 150 år lange historie. Ute var det en bitende kald vinterdag, men pilotene trosset kulda og lyttet oppmerksomt da Eivind fra Røde Kors Ungdom fortalte om viktige årstall i Røde Kors’ historie, fra slaget ved Solferino i 1859 til terrorangrepene på Utøya og i Oslo 2011. Deretter fikk de vite litt mer om historien bak de kjente hvite bussene fra andre verdenskrig, før de fikk utdelt en ny identitet og måtte sanke informasjon om hva som hadde skjedd med dem og familien deres under krigen.

Etterpå gikk turen tilbake til nåtiden og pilotene fikk tilbake sin vanlige identitet som seg selv. De fikk også høre litt om en av Røde Kors’ kampanjer som foregår denne våren. Den heter «Jeg er ENsom bryr meg», og her oppfordres man rett og slett til å snakke mer åpent om ensomhet blant ungdom, og til å bry seg om folk på egen alder som man tror at kan være ensom.

De skrev under en kontrakt med seg selv om at de skulle bli flinkere til å smile til en de vanligvis ikke smiler til, hilse på en de vanligvis ikke hilser på og ringe en de ikke har snakket med på lenge.

Helt til slutt møtte gjengen fra MiFA Kaja og Thomas som jobber i Røde Kors, som fortalte litt om sin bakgrunn og sin arbeidshverdag.

Kaja jobber i avdelingen for politikk og folkerett, og fortalte om sin bakgrunn fra språkstudier, utviklingsstudier og som turnékoordinator og artistansvarlig på Rockefeller. I dag jobber hun med påvirkning og internasjonalt arbeid i Røde Kors, spesielt med fokus på våpen og væpna konflikter.

Thomas jobber i medieavdelingen og har en master i medievitenskap, i tillegg til lang organisasjonserfaring fra blant annet studentpolitikken. Han fortalte om en variert arbeidsdag hvor han jobber for å få solgt saker om Røde Kors inn til mediene, noe som blant annet fører han på reiser rundt til Røde Kors’ mange lokallag i Norge for å finne de gode historiene.