MiFA-hytteturen, en årelang tradisjon hvor veiledere og piloter får muligheten til å bli bedre kjent og hvor det sagnomsuste «Prosjektet» skal igangsettes.

18. oktober kl. 09:00, jeg går frem til Oslo City inngangen, der står det et par andre veiledere og noen piloter og henger, været er grått og luften er fylt med god norsk oktober-yr. Merker at pilotene er litt spente, trøtte og med et savn etter noe varmere og tørrere. Men fort begynner folk å prate, og ettersom flere piloter og veiledere møter opp blir vi etter hvert en ganske stor gjeng, nå er folk spente, det virker som alle faktisk gleder seg. I det øyeblikket slår det meg, vi skal på hyttetur, og pokker heller, jeg skal ikke være den som holder tilbake på humøret.Etter en t-banetur til Røa, en busstur til Sørkedalen skole, og en times spasertur, er vi endelig fremme. Varme og glade for å være oppe den siste bakken kommer vi oss inn i hytta, og det første som står på dagsplanen er lunsj. Etter å ha fordelt rom, og hatt noen bli-kjent-leker tar veileder Hassan ordet. Med retorikkferdigheter så man skulle tro han hadde studert det, og en samlet, rolig utstråling, holdt Hassan på enhvers oppmerksomhet. Kombinert med øvelser og diskusjoner som skapte sterkere selvforståelse og selvinnsikt hos både piloter og veiledere, ble opplegget en morsom og lærerik opplevelse.

Etter en helt fantastisk middag ble kvelden bedre etter piloten Bharat tar gulvet med en rap-opptreden av en annen verden forteller han er historie med rim, følelser og et personlig touch som skapte vill applaus. Kvelden avsluttes etter speed-date, med skrekkhistorier og ellers rolig stemning.

Neste dag starter med en vakker symfoni, spilt av veileder Adrian med grytelokk, til alles ubehag. Dagen går ut på å jobbe i skolegrupper. Gjennom oppgaver som tester skolene som enheter får alle en bedre forståelse av hva slags prosjekt som passer deres skole best, og når det er tid for lunsj har alle gruppene blitt mye mer fortrolige med både hverandre og prosjektet. Når alle er samlet etter lunsj for en gjennomgang av oppholdet er det klart at vi har å gjøre med en helt annen gjeng enn den som kom til hytten dagen før til hytta bare en dag tidligere.

Tusen takk for en uforglemmelig helg!