Straks er det tid for en av MiFA-årets virkelige høydarer, nemlig hytteturen som går av stabelen fra 15-16. oktober på Studenterhytta i Nordmarka. Hytta eies av studentsamskipnaden i Oslo og blir drevet av Marius og Tonje, som vil være vertskap for oss mens vi er der. MiFA sørger for alle måltider på hytta, kaffepauser med frukt og kjeks underveis i programmet og snacks til lørdagskvelden. Ja, vi lover nok sukker!

Når vi nå har kommet over den litt mer formelle informasjonen glir vi over til det alle lurer på; Hva skal jeg egentlig pakke med meg? Det er et veldig godt spørsmål. Under kan du lese våre syv beste tips til hva som kan komme til nytte:

 

1. Godt fottøy

Når var egentlig sist du løp cooper-testen? Har du se samme skoene enda? Da kan det isåfall være lurt å ta med dem. Turen opp til hytta er nemlig nesten 2 x coppertester, dvs. 4,5 km. Oppover.

Om ikke det rekordflotte høstværet skulle vedvare kan det også være lurt å ta med tungere skyts, type slagstøvler eller skinnboots. Om du ikke har dette selv kan nok finn.no friste med et assortert utvalg.

 

2. Innesko, tøfler eller ullsokker 

Har spidermantøflene stått og støvet ned siden barnehagen? Hvor var det mamma egentlig satt de rosa Crocsene dine igjen? Kanskje det er lurt å ringe bestemor for å høre om hun har noen nystrikka raggsokker på lur?
Når du kommer frem til hytta har du gått langt, og gulvet er kaldt. Såre føtter trenger nær og varm kjærlighet. Akuratt som alle andre.

 

3. Varme, tette og bevegelige klær

Om det overnevnte høstværet skulle vise seg fra mindre sjarmerende sider kan det være lurt å ta med en jakke som kan motstå den våte vreden. Siden vi også skal gå oppover er det fint å kunne bevege kroppen litt. Ta derfor ikke på deg de strammeste jeansene du har til turen opp, uansett hvor hipster du er.

 

4. Håndkle

Selv om hytta er i marka finnes det dusj, og den er til og med varm. Et håndkle kommer derfor godt med, både for å de som trenger å freshe seg litt opp etter en times gåtur og for de som ellers av ren forfengelighet trenger å dusje flere ganger i døgnet.

 

5. Sovepose, lakenpose eller sengetøy

Du er dessverre ikke den eneste som skal bruke den senga, det har vært andre før deg. Hvis du vil beholde hudcellene dine for deg selv kan det være lurt å ha noe å ligge i/på. Det er dyne og pute til alle sengene, men man må legge på eget sengetøy hvis man skal bruke disse.

 

6. Skrivesaker

Hytteturen er ikke helt skole, men ikke helt ferie heller. Oppi all kosen skal vi også jobbe litt. Ta derfor med skrivesaker slik at du ikke glemmer bort alle de genialiteter som du og de rundt deg kommer opp med underveis.

 

7. Tidsfordriv

En hyttetur er ikke en hyttetur før du har et hav av muligheter å fordrive tiden med. Ta med deg en god krimroman, et par ski i tilfelle snøen skulle falle tidlig, en stor bunke sudoku eller klassikeren ludo. Du vet aldri når du vil får bruk for det!

 

Har du ikke meldt deg på enda? Påmeldingsfristen er torsdag 13. oktober. Påmeldingsskjema finnes her.