Hei alle piloter!

Det er bare noen måneder igjen av deres siste år på videregående og i den sammenhengen er det sikkert mange spørsmål dere sitter med. Vi veiledere kan svare på mye. Vi kan blant annet dele våre egne erfaringer og gi generell informasjon om studietilbudet ved UiO. Det er likevel slik at vi ikke kan svare på alt. Her er en liten oversikt over hvem dere kan kontakte i forskjellige sammenhenger.

 

utdanning.no

På utdanning.no finner dere oversikt over alle utdanningsmuligheter og alle studier ved de offentlige studiestedene i Norge. Siden er offentlig og innholdet er kvalitetssikret av utdanningsinstitusjonene selv. Det betyr at dere kan stole på det som står der. Søk ut i fra interesse eller få hjelp til å velge med jobbkompasset på forsiden.

 

Knutepunktet

Knutepunktet er det sentrale informasjonssenteret for søkere og studenter ved UiO. Her kan dere få informasjon om studietibudet til UiO, samt informasjon om søknadsprosesser o.l. Knutepunktet tilbyr også Drop-in veiledning til potensielle søkere. Man kan nå Knutepunktet ved bruk av e-post, telefon eller personlig oppmøte i skranken.

 

Samordna opptak

Samordna opptak er de som har koordineringsansvaret for opptaket til høyskoler og universiteter. Det kan være lurt å ta en titt på nettsidene deres (eventuelt kontakte de) for informasjon om opptaksregler og frister.

 

ANSA

UiO har mange gode utvekslingavtaler – men noen ønsker kanskje å ta hele graden sin i utlandet? ANSA er en interresseorganisasjon for de som ønsker nettopp dette.

 

Håper dette var til hjelp!

 

 

Noe dere savner? Si ifra!

 

 

Foto: © UiO/Hans Fredrik Asbjørnsen