Veileder Avin er utvekslingsstudent i Belgia, ved Katholieke Universiteit Leuven. Her skriver hun om hvordan hun endte opp som utvekslingstudent.

Nå er jeg i min tredje Erasmus-måned og jeg vil benytte anledningen til å blogge litt opp mitt opphold her i Leuven på MiFA-mangfoldsbloggen. På bilde ser du meg med tre studievenninner i. Jeg er nummer to fra venstre (beklager at bildet er litt dårlig, men kameraet mitt tålte ikke så skarpt lys).

Her i Belgia ser ut til at tiden flyr avgårde. Vi mennesker er jo «tidsslaver», men det er jo opp til hver enkelt hvordan man velger å bruke tiden sin og på hva man velger å bruke den på. Tiden er den man gjør den til.

Det var tilbake i september 2008 at jeg bestemte meg for å bli Erasmus-student og starte et lite utdanningseventyr for meg selv og samtidig utvikle mitt eget kunnskapsnivå. Hva ledet meg til Leuven og hvorfor akkurat Belgia? Svaret er ganske enkelt. Det tok riktig nok mange sene kvelder i, hvor jeg så gjennom de Erasmus-avtalene Universitetet i Oslo(UiO) hadde å tilby og de avtalene som jeg som pedagogikk student har rett til. En av dem UiO hadde en avtale med var Katholieke Universiteit Leuven. Jeg leste en god del informasjon om studiene, skolesystemet og så videre. Og jeg så på tidligere Erasmus-studenters vurderinger av deres opphold i Leuven. Det var mye positiv å hente. Men jeg var fortsatt i tvil, jeg ville til en engelsktalende land hvor jeg kunne forbedre engelsken min og samtidig ville det være enklere for meg tenkte jeg. Etter en del frem og tilbake bestemte jeg meg for å søke allikevel. Katholieke Universiteit Leuven var den første og eneste valget mitt.

Kort tid etter fikk jeg tilbud om plass på Studentweb (en nettsøknadsside for høyere utdanning) og det var bare å klikke på «ja takk». Noe jeg gjorde straks. Det kjentes helt riktig. Men jeg har underveis vært i kontakt med min studiekoordinator ved UV-fakultetet. Der har jeg fått gode råd og veiledning gjennom hele prosessen. Selv om jeg til å begynne med kunne se at de tvilte litt på om de ville sende meg til Leuven, siden de ikke hadde hatt noen studenter fra UV der før. Men en gang må jo være den første svarte jeg med et bredt smil.

Avin