Jeg studerer pedagogikk hjemme i Norge, så jeg tar pedagogikkfag i Leuven også.

Mine emner i Leuven:

  • Education in relation to society and culture
  • Educational innovation and school improvement
  • Principles and models of lifelong learning and continuing education
  • Principles and models of teacher education
  • Motivatiepsychologie
  • Comparative and intercultural education

I tillegg til disse emnene tar jeg også Academic English for Master’s Students. Dette anbefaler jeg sterkt for de som har planer om å dra på Erasmus. Dette er en god mulighet til å forbedre og bygge opp et sterkt engelsk fagspråk, både muntlig og skriftlig.

Studiepoengberegningen i Belgia er annerledes. Emnene gir færre studiepoeng enn hjemme, det høyeste er 6. Defor må jeg ta flere emner i Belgia enn jeg måtte ha tatt hjemme, men sammenlignet med emnene jeg har tatt ved Universitetet i Oslo så er dette veldig små emner. Så det gjør ikke så mye at det er flere av de. Alt i alt er jeg fornøyd med alle og trives godt med fagene jeg tar, selv om det noen ganger kjennes som om en god del er repetisjon.

En ting jeg var veldig redd for vær engelskspråket. Det er jo ikke bare bare å starte å studere på engelsk og jeg har dessverre ikke hatt samme mulighet til å ha engelskundervisning som andre elever på ungdomskolen og videregående skole i Norge, fordi jeg kom til Norge i en sen alder. Men det gikk bedre enn jeg trodde på forhånd. Ved å tilbringe tid med andre studenter lærer man mye og det tar ikke så lang tid før man er så vant med engelsken at man blander engelsk med norsk når man snakker med familie og venner på Skype!

Avin