Veileder Avin tar en master i pedagogikk på Universitet i Oslo. Dette semesteret har hun vært i Belgia på utveksling. Hun forteller om sine opplevelser som utvekslingsstudent.

Akkurat nå sitter jeg på det juridisk-biblioteket og prøver å lese til en eksamen som jeg har på mandag. I det jeg sjekker klokken på mobilen oppdager jeg at det er 6.juni. Det betyr at jeg om akkurat 20 dager er hjemme igjen i Norge! Et liten smil brer seg om munnen, samtidig som en kald og trist følelse går gjennom meg.

Den siste tiden har jeg vært ganske opptatt med å lese til eksamen og å skrive lange oppgaver. Jeg har allikevel rukket å ta en liten 4 dagers jente-tur til Paris i mellomtiden. Belgia ligger sentralt til og det er korte avstander til flere turist byer. Man kan jo ikke la slike muligheter gå fra seg. Det tar bare 1 time og 20 min med tog til Paris. Turen vår var vellykket og vi så mye av det byen har å tilby. Jeg foretrekker nok det ”romantiske” Paris som jeg har dannet meg i fantasien. Enn det virkelige Paris. Byen vi så, med grønne søppelbøtter over alt… På tross av virkelighetens røffe inntrykk fikk jeg tatt mange fine bilder, noe jeg er ganske fornøyd med.

Avin