Er du en Belieber som også liker musikken til Slipknot? Interesserer du deg for film og historie – og historiefortelling på film? Vil du vite hvordan det er å være jente og studere realfag? Har du gått på en juridisk smell med russebilen?  14. mars er det igjen klart for Åpen dag på Universitetet i Oslo, og da kan du gå på miniforelesninger om alle temaene over. 

Hele dagen foregår det nemlig korte forelesninger og informasjonmøter om ulike studier rundt omkring på campus på Blindern. I tillegg kan du delta på aktiviteter, møte studenter og forelesere, og bli bedre kjent med det indre livet på Norges største universitet.

I Vilhelm Bjerknes’ hus kan du for eksempel lære om «freake bølger», på Georg Sverdrups hus er det forelesning om hijab, street fashion og stil i Oslo og på Eilert Sundts hus lærer du om hvordan borgerkriger i andre land påvirker oss her i Norge. Eller kanskje det er noe helt annet DU synes er interessant? PROGRAMMET FOR ÅPEN DAG FINNER DU HER.

Og hvis du trenger en liten pause fra alle møtene og forelsningene kan du stikke innom på pølsefest i Helga Engs hus, få boller på studentkafeen Uglebo eller gå på konsert med Urørt-finalist Synne Sanden i teltet på Fredrikkeplassen.

Tre jenter som har tenkt seg på Åpen dag neste uke, er Sofia Alice Scarvounis fra Nydalen Videregående, Fredrikke Sæther fra Lambertseter VGS og Jalini Sris som går på Bjerke VGS. Vi har spurt dem tre spørsmål om UiO, utdanningsvalg og Åpen dag:

1. Hva skal du neste år?

2. Har UiO eller noen andre skoler vært på skolebesøk på skolen din?

3. Hva kan du tenke deg å se og gjøre på Åpen dag den 14. mars?

 Sofia:

1. Jeg er enda usikker på hva jeg vil studere, så etter videregående kommer jeg til å ta et friår for å finne ut av hva jeg vil.

2. Ja, UiO har vært på besøk på Nydalen, det var interessant! Jeg fikk mer informasjon om hvilke studieretninger de tilbyr, og ble mer bevisst på hvilke muligheter jeg har.

3. På Åpen dag kunne tenke meg å få med meg litt av hvert! Da tenker jeg spesielt på disse forelesningene:

– Er det tankene våre som former samfunnet eller samfunnet som former tankene?

– Ånd, kropp og kjærlighet i et krysskulturelt perspektiv

– Når politiet svikter – kritikken mot politiet etter 22/7, og

– Kjøp av russebil – slik bare jurister kan se det

Og så vil jeg nok stikke en liten tur innom SiO, som serverer boller og kakao på Frederikkeplassen!

 Jalini:

1) Jeg er veldig usikker, men jeg har bred kompetanse i og med at jeg har realfag. Og det er jo noe landet skriker etter.

2) Ja, både UiO og mange andre har vært på besøk. Det var en unik mulighet å spørre disse menneskene om det vi lurte på. Ulempen var at de ikke kunne spesifikke ting som vi lurte på. Så man får bare et lite øyekast på de ulike studiemulighetene. Jeg tror noen ble klokere, mens noen ble enda usikre på hva de ønsker å studere, fordi det er så mye å velge mellom.

3) På Åpen dag vil jeg vite mer om den studieretningen jeg liker best, altså realfag. Jeg håper å få spurt hva de egentlig driver med, og hvilke jobber man kan få etter å ha studert det. Hva som er bra med det yrket.

 Fredrikke: 

1. Etter videregående har jeg litt lyst til å ta et friår for å jobbe, reise og eventuelt ta opp fag. Men om jeg kommer inn på Petroleum på NTNU eller i Stavanger allerede til høsten vurderer jeg også å starte allerede da.

2. UiO var på besøk hos oss på YoU-dagen. Da fikk vi informasjon om de ulike studiene de tilbød og hvilke muligheter man har etter disse studiene.

3. For meg som er en realfagsjente vil foredraget «Jenter og realfag 2013» være mest aktuelt. Har nemlig ikke helt bestemt meg for om det er petroleum jeg har lyst til å gå, og et årsstudium i realfag ved UiO er også en mulighet for neste år.

Og hva anbefaler MiFA? Jo, les deg opp på programmet, legg en plan og husk en bolle-pause eller to! Og du? Vi sees på foredraget «30 Minutes of Chinese, guarantee you understand» på Sophus Bugges hus klokka 10.00. Ni hao!