For meg er det å jobbe ved siden av studiene en helt sentral del av min studietilværelse og hva det betyr å være student.

Jeg har hatt flere ulike jobber, og er glad for erfaringen, kompetansen og opplevelsene jeg har fått ut av dem alle. En deltidsjobb er en flott måte å utforske hva man kan tenke seg å jobbe med videre i livet, og i tillegg kan det gi et annet perspektiv på det en studerer og ønsker å bli. Og så skader det jo ikke med litt inntekt heller.

Jeg studerer til å bli psykolog, og har fått uvurderlig erfaring, fra flere jobber jeg har hatt, som jeg bruker inn i studiet mitt. Jeg vil også kunne bruke den erfaringen som psykolog i fremtiden. For eksempel hjalp min sommerjobb i Leger Uten Grenser meg å forstå de store ulikhetene i verden, og motiverte meg til å jobbe som psykolog hos dem i et land som trenger krisehjelp. Jeg har også hatt en jobb som leksehjelp, hvor det å forstå og jobbe med motivasjonen til barn og ungdom i forskjellige aldre var helt sentralt. Det har jeg stor tro på at blir nyttig når jeg skal jobbe som psykolog i fremtiden, særlig med barn.

Det er selvfølgelig heller ikke sånn at det kun er jobber som handler om nøyaktig det man studerer som er nyttige. Man må ikke være kresen! All arbeidserfaring kan være nyttig, ofte uten at man helt visste det på forhånd heller. Let litt på nett etter jobber, forbered deg godt til intervjuet og vær seriøs i jobben. Det kan gi deg utrolig mye bra i studenttilværelsen!

-Studentveileder, Tor Amund Voll Storaas