Tirsdag den 15 januar var temaet «Få oversikt over UiO». Denne gangen var vi på Georg Sverdrups, som også er kjent for å ha Norges største skolebibliotek. Kvelden startet med at Sanchya ga en kort intro om dagens program og hvor hun kort nevnte hvilken fakulteter vi har på UiO. Deretter ble pilotene bedt om å velge to fakultet de var mest interessert i, sånn at de kunne få en presentasjon av de fakultetene.

Fakultetene som pilotene kunne velge mellom var altså:

  • Humanistiske fakultet
  • Samfunnsvitenskapelige fakultet
  • Utdanningsvitenskapelige fakultet
  • Matte- og Naturvitenskapelige fakultet
  • Teologiske fakultet

og det siste rommet de kunne besøke var da helsefagene (Medisin, Odontologi, Farmasi og Klinisk Ernæring).

Vi hadde invitert gjesteforedragsholdere som var «eksperter» innenfor de fakultetene de hørte til. De holdt en informasjonsfull presentasjon om de forskjellige studiene man kan velge innenfor disse fakultetene og de fikk også litt innblikk på hva slags jobbmuligheter det er der ute. Det var to slike runder med prestasjoner, slikt at pilotene fikk muligheten til å høre på to forskjellige presentasjoner. Etter en kort pause fikk alle en kort innføring av Rezi om det «Teologiske fakultet».

Videre på programmet var det Misam sin tur til å gi en kort intro om knutepunktet, som da er kontaktpunktet på UiO. Om det er noe som helst man lurer på angående opptak eller andre generelle ting, bør man helst ta kontakt med knutepunktet.

Da var det tid for litt gruppearbeid! Oppgaven gikk ut på at pilotene skulle deles i små grupper og dermed diskutere spørsmål relatert til studievalg, som for eksempel: Var det noen studier du synes virket spennende? Føler du at har fått bedre oversikt over studiemulighetene som finnes på UiO? Formålet med dette gruppearbeidet var at pilotene skulle bearbeide det de fikk hørt under presentasjonene og samtidig begynne å tenke konkret på deres studievalg. Neste ting på programmet var gruppequiz som var styrt av Synne og Sumaiya. Quizen gikk kjempebra, og det virket som pilotene koste seg. De var kjempe gira på å vinne! (PS: vinnerne blir kåret på kurskveld den 12 februar).

Helt på slutten ga Sofie kort informasjon om gutte- og jentedagen på UiO, og kvelden sluttet deretter med en oppsummering av dagen. Det så ut som at alle hadde det gøy og noen mente nemlig at de ble litt mer bevisst på studievalget sitt.